3 WordPress Plugins voor betere reactiewidgets

wordpress comments standaard
Standaard Widget

Je krijgt dus bij ieder artikel meerdere reacties binnen, maar deze zijn alleen zichtbaar onder een artikel, terwijl je het liefst aan nieuwe bezoekers duidelijk wil maken dat er actief gereageerd wordt.

In WordPress zit een ‘reacties widget’, deze is echter vrij vaag en met de widgets van Get Recent Comments, Top Commentators Widget en GeneralStats kun je een mooier overzicht creëren.

Get Recent Comments - plugin
Get Recent Comments

Get Recent Comments

De grootste verbetering die je kunt leveren is door de plugin ‘Get Recent Comments‘ te installeren. Deze levert een widget die compleet is te customizen, aantal comments, aantal tekens per comment, links, aantallen en/of gravatars.

Zelf heb ik de widget zo ingesteld dat:

 • 5 reacties
 • per post de laatste comment wordt weergegeven
 • achter de titel staat het totaal aantal reacties
 • mijn reacties worden genegeerd.

Top Commentators

top commentators
Top Reageerders

Daarnaast is het natuurlijk leuk om een overzicht te hebben van je actiefste reageerders, een lijstje creëerd ook een beetje een competitie en levert wat meer reacties op.

In de plugin ‘Top Commentators Widget‘ kun je instellen over welke periode de comments geteld moeten worden, afgelopen week, maand, jaar of alle reacties.

De comments zijn te sorteren op e-mailadres of nickname, geen van beiden is waterdicht zodra je reacties kunt achterlaten zonder in te loggen. Verder kun je reageerders, zoals jezelf natuurlijk, uit de lijst filteren.

De top reageerders krijgen in deze widget een ‘dofollow’ link, dit zal hun een beetje helpen om een hogere pagerank te krijgen bij Google.

GeneralStats

comments stats
comments stats

Hoewel deze plugin niet helemaal in dit rijtje past, vind ik het toch een aardige toevoegen bij de vorige twee.

Met ‘GeneralStats‘ kun je een widget maken met allemaal cijfertjes, hoeveel posts, hoeveel reacties, hoeveel tags, hoeveel woorden en dergelijke.

Deze statestiekjes maken het leuk om als widget onder een van die andere widgets te plaatsen. Ik gebruik de instellingen:

 • Aantal artikelen
 • Woorden in artikelen
 • Aantal reacties
 • Woorden in reacties

1 gedachte over “3 WordPress Plugins voor betere reactiewidgets”

 1. Een optie die ik vooral mis bij ‘Reacties’ is de mogelijkheid om een reactie te kunnen verplaatsen.
  Mijn website is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking en zij sturen vaak een reactie over artikel A en plaatsen dat bij artikel B.

Reacties zijn gesloten.