WordPress Plugin: Commentluv

commentluv wordpressEén van de beste manieren op je reageerders te bedanken is via een linkje naar hun eigen site. Waardering uitspreken voor je reageerders is belangrijk, want zij kunnen je weer helpen/feedback geven.

CommentLuv

Eén van de plugins die ik hiervoor adviseer is CommentLuv. Deze plugin voegt onderaan een reactie een link toe naar de laatste blogpost van de reageerder, als deze tenminste de website heeft ingevuld. Waarom?

voorbeeld commentluvDit heeft geen direct effect op je pageviews, maar dat is ook niet de intentie. Het geeft een extraatje aan het reageren, zijn reactie is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de reageerder. Het toevoegen van de link is een waardering van jou aan de reageerder, door die waardering zou het maar zo kunnen dat hij terugkomt.

Style aanpassen

Het is wel aan te raden om in cl_style.css aan te passen, zodat het er wat beter uitziet. Hier is een voorbeeld, natuurlijk kun je met een beetje css kennis hier van alles mee doen:

.cluv {
border:1px solid #fff;
padding: 5px;
display: block;
font-size: 100% !important;
text-transform: none !important;
}

Veranderen in:

.cluv {
display: block;
padding: 4px;
border: 1px solid #E1E1E0;
background: #CFE9FF;
text-transform: none;
text-align: right;
font-style: italic;
letter-spacing: 0;
margin-top: 10px;
}

Bug/probleem

Er lijkt op dit moment één bug/probleem in de plugin te zitten. Het is niet altijd mogelijk om zelf de CommentLuv via php in je theme te plaatsen. Dit ligt veelal aan de opbouw van je theme en hier is vanuit de plugin weinig aan te doen, helaas.

<!--:nl-->spam<!--:-->

Fight against spam

In deze voetnoot wil ik nog even wijzen op twee plugins die je wel moet installeren als je reacties toestaat, Akismet en WP Captcha Free(werkt niet langer). Ze zijn beiden erg makkelijk te installeren en voorkomen een hoop spam.

5 gedachten over “WordPress Plugin: Commentluv”

  1. Het is zeker een plugin die ik zelf ook heb ge-installeerd. Het is alleen jammer dat de meeste site eigenaren de link op no follow zetten.
    Aan de andere kant is het natuurlijk jammer dat je als blog eigenaar natuurlijk ook af en toe gek gespammed wordt …

  2. Inderdaad een leuke plugin. Vraag ik me alleen wel af, waarom je hem zelf niet op je site gebruikt?

Reacties zijn gesloten.