WordPress Plugin: Comment Notifier

wordpress pluginsWordPress is op zich een kant-en-klaar blog-platvorm. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Het liefst wil je natuurlijk veel reacties en dat de reageerders ook nog eens terugkomen. Hiervoor zijn een drietal plugins zeer handig: Comment Notifier, CommentLuv en Get Recent Comments.

Updates van nieuwe reacties

Stuur een mail naar reageerders als er een nieuwe reactie is geplaatst. Hierdoor kan het zijn dat hij terugkomt om opnieuw een reactie te plaatsen en er een goede discussie ontstaat.

Voorheen gebruikte ik hiervoor het veel gebruikte ‘Subscribe to Comments‘, last updated: 2007-12-14, welke prima voldoet, maar behoorlijk outdated is.
Inmiddels zijn er wel een aantal alternatieve plugins verschenen, waaronder ‘Comment Notifier‘, die in de basis hetzelfde werkt als de verouderde Subscribe to Comments.

Er zijn echter wel een paar duidelijke verbeteringen, zo wordt er slechts eenmaal een mail gestuurd, in plaats van bij elke reactie en kun je de checkbox standaard aanzetten.

Extra’s bij Comment Notifier

De auteur van de plugin biedt ook nog een paar extra features tegen betaling (slechts €3.69) aan die je kunt toevoegen aan de mail die iemand krijgt:

  • lijst van laatste artikelen
  • toevoegen van advertenties
  • lijst van gerelateerde artikelen

comment notifier email extra's

Met deze opties geef je naar mijn mening een goede service voor de mensen die je emails ontvangen en zal het een stuk meer pageviews opleveren.

De oude ‘Subscribe to Comments’ kan definitief begraven worden, ‘Comment Notifier‘ is een waardige opvolger!

<!--:nl-->spam<!--:-->Fight against spam

In deze voetnoot wil ik nog even wijzen op twee plugins die je wel moet installeren als je reacties toestaat, Akismet en WP Captcha Free(werkt niet meer in WP3.0). Ze zijn beiden erg makkelijk te installeren en voorkomen een hoop spam.

2 gedachten over “WordPress Plugin: Comment Notifier”

  1. Ik vind het wel fijn als ik een mailtje krijg als er gereageerd is op mijn reactie. Ik heb dit ook aan staan op mijn blog 😀
    Ik vind het vervelend als ik automatisch mail krijg van álle reacties. Want dan loopt mijn inbox wel erg snel vol als alle blogs dat zouden doen. Ik vergeet ook vaak vinkjes uit te zetten 😡 dus dan raak ik geïrriteerd van een blog…

Reacties zijn gesloten.