WordPress Plugin: BackType Connect

backtypeBackType is een jaar geleden begonnen en het is te omschrijven als een ‘Twitter voor reacties’. De website scant alle feeds en sorteert de reacties op afzender. Zo zijn al mijn reacties bijvoorbeeld te vinden op: backtype.com/freakenstein

Deze functie is, en daar gaat het natuurlijk om, ook andersom te gebruiken. Per url zijn reacties op het hele internet te vinden. Bijvoorbeeld, het artikel op TechCrunch over de lancering van BackType, http://www.techcrunch.com/2008/08/27/backtype-a-twitter-for-comments/, ik heb dat artikel getweet en nu ook in dit artikel geplaatst. Binnen enige tijd zullen deze verschijnen op BackType (comments/tweets).

BackType vindt niet alle tweets of reacties, sommige blogs worden niet geïndexeerd en soms wordt er een tweet gemist, maar ik denk dat tochwel 90% wordt ‘gevangen’

Plugin: BackType Connect

Nu is de vraag: “Wat hebben we hieraan op onze blog?”
Met de ‘WordPress Plugin: BackType Connect‘ wordt een overzicht gegeven van die reacties:

backtype example

Ook kunnen we die reacties/tweets van elders importeren als reactie onder het bijbehorende artikel. Op deze manier gaan alle reacties die elders worden geplaatst niet verloren en komen tengoede aan de discussie bij je eigen artikelen. Ook avatars/profile pictures worden bij het importeren meegenomen.

BackType Connect instellen

Basic Settings:

  • Comments sort: Mix (mix: tussen andere comments, seperate: onder je normale comments)
  • Comments summary: Aan/Uit (ik heb hem uit staan, kan leuk zijn om aan te hebben)
  • Link to more comments: Uit (dit is een link naar de BackType website)
  • Ignore comments on my own blog: Uit (nog geen problemen mee gehad)
  • Ignore retweets: Uit (ik heb het idee dat dit nog niet helemaal werkt, wil geen tweets missen)
  • Before showing a comment An administrator must approve the comment: Aan
  • Use Akismet: Uit
  • Comment Sources: Blog Comments, Twitter, FriendFeed, Digg, Reddit, Hacker News Alles aan

Bij het installeren en het actieveren van de plugin zullen maximaal 100 reacties/tweets geïmporteerd worden. Dit heeft te maken met het limiet van de API, helaas niet te fixen in de code van de plugin. Al is het doorwerken van 100 reacties in je commentmoderatie ook wel even genoeg. Hierna zal de plugin meerdere malen per dag zoeken en nieuwe comments importeren.

Jezelf filteren?

Helaas is het nog niet mogelijk om jezelf te filteren, dat is een van de redenen waarom je moderatie in deze plugin aan moet zetten.

Al met al is het een plugin die eigenlijk standaard bij iedere WordPress installatie moet zitten. Het zou mooi zijn als sites als NuJij en eKudos ook geïndexeerd worden door deze plugin, wat niet is kan nog komen.