Koppel WordPress aan Twitter via Feedburner

twitter feedburner wordpressEr zijn diverse mogelijkheden om je content automatisch op twitter te plaatsen, maar zijn ze altijd handig of betrouwbaar. Voegen ze niet teveel functies toe?

Eén van die mogelijkheden is via Twitterfeed, om de zoveel tijd (minimaal 30min) controlleert deze de rss op nieuwe content, maar blijkt niet altijd stabiel.

Andere mogelijkheden zijn via diverse WordPress plugins, zo omschreef ik eerder Twitterblog en Twitoaster, maar er zijn vele anderen. De meeste plugins bieden, naast het publiceren op twitter, vele extra opties aan en in sommige gevallen is dit ook zeker nuttig.

Maar wil je puur je content op Twitter zetten en het liefst zo snel mogelijk, dan hoef je eigenlijk daarvoor geen extra plugins te installeren. En met minder plugins, kan er ook minder stuk gaan.

Feedburner en PuSHpress

Ik ga er van uit dat je de RSSfeed via Google’s Feedburner hebt lopen, bijna onmisbaar als je wilt weten hoeveel mensen geabonneerd zijn en welke artikelen deze mensen lezen. Daarnaast kun je emailupdates aanbieden en kun je alles ook taggen voor Google Analytics.
feedburner mainpageOok ga ik ervan uit dat je de plugin PuSHpress hebt geïnstalleerd, die support voor PubSubHubbub aan je WordPress installatie toevoegt. Simpelweg houdt dit in dat nieuwe berichten in de feed sneller bij de lezers terecht komen.

Koppel WordPress aan Twitter via Feedburner

Wat je nu moet doen is verbazingwekkend simpel. Via de feedburnersite ga je in je feed naar Publicize en het submenu Socialize. Daar kun je via oAuth het gewenste twitteraccount koppelen, klik onderaan op Activate en klaar ben je. Feedburner biedt een paar extra opties aan, je kun tags/categoriën in de tweet toevoegen als Hash-tags, extra tekst toevoegen of categoriën eruit filteren.
feedburner twitterFeedburner zal werken zodra je nieuwe artikelen publiceert, het plaatst geen bestaande artikelen in de feed. Makkelijker kan het bijna niet.

6 gedachten over “Koppel WordPress aan Twitter via Feedburner”

  1. Dit is zeker een eenvoudige en snelle manier om dit te doen. Ik vind het zelf fijner om het zelf even te plaatsen. Het kost weinig tijd en je kunt de tweet persoonlijker maken.

Reacties zijn gesloten.