Flattr, de oplossing voor nieuwssites? Of slechts voor bloggers?

flattr logo

Een tijd geleden schreef ik over Advertentiesystemen en daaronder inkomsten doormiddel van donaties via PayPal en Tipit. Met name kranten zoeken een manier om het nieuws dat ze online publiceren om te zetten in inkomsten. Een bekend voorbeeld is Rupert Murdoch die een Amerika bij diverse kranten een paywall heeft geïnstalleerd, je moet betalen voordat je het nieuwsartikel leest. Zijn stap is opzich logisch, advertentie inkomsten lopen terug, maar het werk moet wel betaald worden. Of dit zal werken is de vraag, zodra er andere ‘gratis’ nieuwssites zijn, zal de lezer minder bereid zijn te betalen.
flattr logo
Mensen spreken wel heel graag hun waardering uit over content doormiddel van Facebook ‘like’, Twitter ‘retweets’ of andere stemknoppen. Men waardeert de meeste artikelen achteraf wel, maar vooraf wil men niet betalen.

Flattr, opgericht door Pirate Bay eigenaar Peter Sunde, is hier op ingesprongen, een stemknop die meteen een kleine donatie doet.

Lees meer

Waar blijft de 960-banner?

banners hyves

De één zijn dood, is de ander zijn brood. De 468-banner is dood, al een tijdje, maar waar blijft de opvolger, de ~960-banner? Of bestaat deze al?

960-grid

Een van de populairste site resoluties is tegenwoordig 960pixels breedt, dit omdat de beeldschermresolutie 1024×768 op dit moment het meest gebruikt wordt én kleinere resoluties bijna niet meer gebruikt worden.
Omdat browsers een vertikale scrollbalk hebben, wordt 960 pixels gebruikt voor de layout van websites, dit geeft een kleine speling aan beide kanten van de site.

Lees meer

Donaties, cost per effort

fooi

fooiEen nieuw deel in deze serie, het systeem dat ik bespreek is eigenlijk helemaal geen advertentiesysteem. Toch past het zeker in deze serie.

Pay Per Effort

Het kan zeer goed mogelijk zijn dat je de adverteerders helemaal niet nodig hebt. Laat je lezers hun waardering uitspreken in de vorm van donaties. Op deze manier houd je de website schoon van advertenties die je bezoeker verleiden om jouw website te verlaten.

Natuurlijk zul je als gevolg hiervan waarschijnlijk nóg iets beter je best doen, het gaat immers niet meer om de mooiste en best geplaatste banner, het gaat puur om jouw artikelen.

Lees meer

Advertorials – Advertentiesystemen deel 4

In het vorige artikel twee systemen beschreef waar advertentieruimte werd verkocht. In dit artikel omschrijf ik hoe je met BlogAds en BlogMij artikelruimte kunt verkopen. Advertorials – Pay per Post Quote: Advertorial (Marketing en Internetmarketing) Een Advertorial is een tekstadvertentie die qua opmaak sterk lijkt op een redactioneel geschreven artikel. De term Advertorial is afkomstig … Lees meer

Cost per Deal – Advertentiesystemen deel 3

project wonderful

De advertentienetwerken in deel 1 en affiliate netwerken in deel 2 bieden advertenties aan die de publisher kan plaatsen tegenover een (vastgestelde) vergoeding vanuit de adverteerder.
In dit deel nemen we twee opties onder de loop waarbij de publisher zijn website aanbiedt en waar de adverteerder actie moet ondernemen. Als publisher heb je zo meer controle over de prijs van de advertenties.

Lees meer

Affiliates – Advertentiesystemen deel 2

Voor adverteerders is het CPC/CPM systeem eigenlijk niet interessant, ze moeten betalen voor click van bezoekers die alleen de site bekijken. Adverteerders willen natuurlijk omzet draaien, vandaar een groep adverteerders affiliates gebruiken. Cost per Sale / Cost per Lead Via affiliate netwerken worden inkomsten gegenereerd voor het aanvragen van informatie bij een adverteerder (Lead) of … Lees meer

Cost per Click – Advertentiesystemen deel 1

geld-verdienen-internetAls blogger is het natuurlijk leuk dat je behalve bezoekers, ook de kosten van je domein en hosting kunt dekken. Hoewel er genoeg oplossingen zijn, zie je toch vaak door de bomen het bos niet meer. In 5 artikelen zal ik een licht werpen op manieren om je kosten te dekken.

Lees meer