Wees gastvrij als publisher; let op privacy en verhoog je inkomsten

Foto door Daisy Anderson via Pexels

Afgelopen jaren is er veel aandacht geweest om de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), of de Engelse naam General Data Protection Regulation (GDPR). In de volksmond de Cookiewet (deze bestaat niet!). Als persoon vind ik dit enorm belangrijk, als publisher maakte ik me alleen druk om te voldoen aan de richtlijnen. Deze twee dingen kwamen niet … Lees meer

Streamingnieuws: Reclame bij Videoland en FearUnlimited stopt

Deze week twee opvallende nieuwtjes rondom Nederlandse streamingdiensten. Een verandering van abonnementen bij Videoland en het stoppen van Fear Unlimited, het geeft aan dat het medium nog vol op in ontwikkeling is. Streamingabonnement met reclame Videoland (RTL) past het abonnementsmodel aan. De drie nieuwe abonnementen heten Basis, Plus en Premium. Basis is een stuk voordeliger, … Lees meer

HBO GO voor het eerst op Smart TV door samenwerking met LG

HBO GO is per direct beschikbaar op LG Smart TV’s modellen vanaf 2012. LG is daarmee de eerste Smart TV producent die de HBO GO app aan zijn televisies toevoegt. Hiermee biedt LG HBO-abonnees een extra tool om honderden uren aan films, documentaires en series – waaronder veelbesproken titels als Game of Thrones, The Newsroom … Lees meer

Chromecast ondersteuning voor HBO GO

Trots dit voor elkaar te hebben gekregen:

Samenwerking optimaliseert Chromecast en HBO GO

hbogoAmsterdam, 9 september 2014: vanaf vandaag wordt HBO GO, de online streamingservice van HBO, ondersteund door Google Chromecast. Nederlandse consumenten met een abonnement op HBO kunnen de uitgebreide catalogus van HBO GO, eenvoudig en snel, naar het grote scherm streamen. Een samenwerking tussen Google en HBO optimaliseert de kijk- en luisterervaring en stelt abonnees in staat om populaire series als Boardwalk Empire, Game of Thrones en The Knick op een zelfgekozen moment te kijken op tv.

Lees meer

Nieuw logo en badge Scouting Regio Drenthe

Nieuwe Scouting Regio Drenthe Badge

Oude Scouting Regio Drenthe BadgeScouting Regio Drenthe is een fusie tussen vier oude districten, met deze fusie werd zo’n tien jaar geleden ook een nieuwe regio badge geïntroduceerd. Deze badge in de kleuren paars en geel is een afschuwelijke combinatie met alle uniformen en deze kleuren passen ook helemaal niet bij Drenthe.

Nieuwe Scouting Regio Drenthe Badge

Op een scoutingopkomst in april 2008 kreeg ik opeens een idee voor een betere regio badge, neutralere kleuren en meer herkenning dat het om Drenthe gaat. Het simpele idee tekende ik uit en ging ermee naar de regio.

Lees meer

TimThumb voor OScommerce, simpele, snelle thumbnailgenerator

Behalve met OScommerce, werk ik veel met WordPress. Een veel gebruikt imageresizer/thumbnail generator is TimThumb, wat mij erg goed bevalt. Daardoor bedacht ik me of dit ook in OScommerce mogelijk was, ja blijkt.

De onderstaande stappen heb ik genomen.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie suggesties hebben om het te verbeteren.

Lees meer

Image-search optimalisatie met robots.txt

image search

image searchEen zoekmachine toelaten op je website is natuurlijk handig als je gevonden wil worden. En gelukkig hoef je hier niks voor te doen. Toch is het in veel gevallen handig om dit te beperken.
In dit stuk focus ik op het indexeren van images door zoekmachines.

Lees meer

Google Advanced, waarom niet?

google advanced

Als hevig Google-gebruiker is mijn lijst van Google-producten redelijk uitgebreid. Google is allang niet meer alleen voor het zoeken, maar mail, webstats, feedburner, advertenties, ect.

Google doe een gek en maak een duidelijke overzichtspagina van Google-producten + search:

google advanced

Lees meer

Website Kassa is vernieuwd, paar SEO-suggesties

varapas frank mulder

varapas frank mulderDeze maand was ik even terug bij de VARA om extra ondersteuning te geven aan de webredactie van kassa.vara.nl
Er werd namelijk zo hard gewerkt aan de nieuwe site, dat de dagelijkse redactionele werkzaamheden weinig aandacht kregen.

Terwijl ik de dagelijkse werkzaamheden ondersteunde, kon de rest van de redactie volop testen aan de nieuwe website.

Lees meer

Afbeeldingen bewerken in WordPress 2.9

wordpress image editor

wp image editor

Een paar maand terug vroeg Automattic/WordPress aan de gebruikers welke nieuwe functie zij graag in WordPress wilden hebben. Een image-editor was de grote wens bleek.
Wanneer de nieuwe WordPress uitkomt is nog niet helemaal bekend, wat wel bekend is dat de editor om afbeeldingen te bewerken er komt.

Lees meer