Nieuw logo en badge Scouting Regio Drenthe

Oude Scouting Regio Drenthe BadgeScouting Regio Drenthe is een fusie tussen vier oude districten, met deze fusie werd zo’n tien jaar geleden ook een nieuwe regio badge geïntroduceerd. Deze badge in de kleuren paars en geel is een afschuwelijke combinatie met alle uniformen en deze kleuren passen ook helemaal niet bij Drenthe.

Nieuwe Scouting Regio Drenthe Badge

Op een scoutingopkomst in april 2008 kreeg ik opeens een idee voor een betere regio badge, neutralere kleuren en meer herkenning dat het om Drenthe gaat. Het simpele idee tekende ik uit en ging ermee naar de regio.

Daar zagen ze wel wat in een vernieuwde badge en besloten daarop om ook anderen de mogelijkheid te bieden om creativiteit in te sturen. In totaal werden er 9 ontwerpen ingediend. Bijna allemaal beter dan de oude geel/paarse badge.

In mijn beleving wat dit goed nieuws, het maakte mij niet elke welke badge het zou worden, iedere verandering is een verbetering. Aan de hand van een stemming in de regio raad werd de definitieve keuze gemaakt voor mijn ontwerp met de helft van alle stemmen.Scouting Regio Drenthe Badge op uniform

Daar mijn ontwerp de vlag van de Provincie Drenthe gebruikt, moest bij deze toestemming gevraagd worden voor het gebruik ervan. Dit bleek geen enkel bezwaar.

Ter introductie van de nieuwe Regio Drenthe Badge kregen alle scouts van Drenthe in mei gratis deze nieuwe badge.

4 gedachten over “Nieuw logo en badge Scouting Regio Drenthe”

Reacties zijn gesloten.