Twitter voor iedere website?

Twitter, in 140 tekens informatie razendsnel op het web verspreiden. You like it or you hate it. Maar moet je als beheerder voor ieder domein een Twitter instellen?

Er is al meerder malen gesteld dat je als persoon je op iedere profielsite moet registreren, of je het gebruikt of niet. Bescherming van jezelf, dit voorkomt dat anderen met jouw (nick)naam aan de haal gaan. Check je username op http://namechk.com/.

twitterbirdsGaat dit ook op voor ieder domein dat je bezit? Moet je voor ieder domein naast een Hyves ook een Twitter vastleggen? En wat moet je met die Twitter doen? RSS, persoonlijk, klantenservice, verkoopkanaal? Voor de gedachtevorming neem ik als voorbeeld het Lowlands festival.

Er zijn twee lowlands-hyves, één vanuit Lowlands en één vanuit fans. De officiele hyves heeft bijna 13.000 leden, de fan-hyve bijna 20.000 leden. Maar waar Lowlands de hyves vooral gebruikt voor officiele berichten, stuurt het mensen voor discussies en andere ongein door naar de fan-hyve.

Op Twitter was Lowlands te laat, twitter.com/lowlands is al ingebruik, toch zijn ze er wel ingeslaagd om een persoonlijker vorm van een Twitter, via de persoonlijkheid Rapid Razor Bob.

Kale RSS-twitters. Veel sites gebruiken Twitter als RSS kanaal, nieuwe berichten woorden koud op twitter gepost. Een @reply sturen heeft geen zin, er zal niemand naar kijken. Toch is een koude RSS-twitter wel nuttig voor je pageviews. Bij het opzetten van de Twitter voor het Kassa platvorm, kregen we een klik-percentage tussen de tien en twintig procent. De twitter bevat een selectie van nieuws, forum-berichten, laatste uitzendingen online en soms oproepjes.

Haalt een Twitter vanuit een (virtuele) persoonlijkheid een hoger klik-percentage, dan een koude RSS-twitter?

Consumentenservice via Twitter kan ook, een goed voorbeeld hiervan de UPC. De UPC_webcare beantwoort je meeste vragen en indien er meer details nodig zijn bellen ze je op. Of Twitter als verkoopkanaal, zoals Aegon.

Ik denk dat voor domeinen hetzelfde geldt als voor personen, registreer om te beschermen en natuurlijk kunnen die paar extra bezoekers die je trekt via een koude RSS geen kwaad. Je kunt altijd nog beslissen of je meer uit je Twitter wil halen.

Dus mijn lijstje met Twitteraccounts groeit, hoewel sommigen ongebruikt zijn.

3 gedachten over “Twitter voor iedere website?”

Reacties zijn gesloten.