‘Tip dit op Hyves’-button voor op websites

Social bookmarking is hot. Iedere artikel kun je tegenwoordig Diggen, Stublen, Technoraten, MSN-reporten, eKudosen, Tweeten en nog zeker veel meer.

Voor de Nederlandse bloggers ontbreekt er vaak een belangrijk social network in het rijtje: Hyves. Eigenlijk raar, want Hyves is toch één van de grotere Nederlandstalige sociale netwerken. (zie meer daarover in het artikel: Welke Social Media gebruikt Nederland?

Tip dit op Hyves

hyvesHet bookmarken op Hyves verschilt met sites eKudos en Digg, het is een tip aan je vrienden op Hyves. Er is geen ranking met hoe vaak iets is getipt en er kan niet op gestemd worden. (tip voor Hyves, upgrade je tip-systeem 😉 )
Een ‘Tip dit op Hyves’ button is makkelijk te maken, hier een uitleg hoe het werkt.

Tips worden normaal ingediend via http://www.hyves.nl/profilemanage/add/tips. Deze url gaan we ook gebruiken met een simpele toevoeging: we gaan het formulier invullen.

Voeg de volgende parameters toe:

 • name= titel van je artikel
 • text= samenvatting van je artikel en een link
 • type= categorie waarin je artikel valt:
  • 1 – Restaurant
  • 2 – Club
  • 3 – Music
  • 4 – Movie
  • 5 – Book
  • 6 – Game
  • 7 – Art
  • 8 – Travel
  • 9 – Shops
  • 10 – Other
  • 12 – Website
 • http://www.hyves.nl/profilemanage/add/tips/?name=titel&text=samenvatting&type=nummer

Om deze pagina te tippen krijg je:

http://www.hyves.nl/profilemanage/add/tips/?name=Tip dit op Hyves button&text=Voeg met deze handleiding makkelijk een Tip-dit-op-Hyves knop toe aan je website https://frankmulder.media/2009/tip-dit-op-hyves&type=12

Gooi hier een plaatje bij en je hebt de button:

<a title=hyves“Tip Hyves!” href=”http://www.hyves.nl/profilemanage/add/tips/?name=Tip dit op Hyves button&amp;text=Voeg met deze handleiding makkelijk een Tip-dit-op-Hyves knop toe aan je website https://frankmulder.media/2009/tip-dit-op-hyves&amp;type=12&amp;rating=5″ target=”_blank”><img title=”hyves” src=”http://freakenstein.nl/wp-content/uploads/2009/07/hyves.png” alt=”hyves” width=”48″ height=”48″ /></a>

hyves-tip

WordPress

Nu werken veel CMS met de volgende codes:

 • TITLE = titel van je artikel
 • EXCERPT = samenvatting
 • PERMALINK = de link

http://www.hyves.nl/profilemanage/add/tips/?name=TITLE&text=EXCERPT PERMALINK

Voor bijvoorbeeld de Sociable plugin voor WordPress, moet je in sociable.php het volgende toevoegen.

'Hyves' => Array(
'favicon' => 'hyves.png',
'url' => 'http://www.hyves.nl/profilemanage/add/tips/?name=TITLE&amp;text=EXCERPT PERMALINK&amp;type=12',
),

Update: @yoast meldt inmiddels dat de nieuwste Sociable 3.3.5 plugin Hyves ondersteunt

Hyves API, de nette manier

Om eerlijk te zijn is deze oplossing niet erg netjes. Er is een mooiere manier, via de Hyves-API, niet erg moeilijk maar is bewerkelijker om in te voegen.

Truuk herhalen

Social bookmark website ploppen uit de grond nu er diverse open source Digg-klonen als Pligg en Drigg beschikbaar zijn. Het truukje voor het toevoegen van content is hier ook te herhalen.

Voor Drigg zijn de parameters: ?url=PERMALINK&amp;title=TITLE&amp;body=EXCERPT
Voor Pligg zijn de parameters: ?url=PERMALINK (title pakt Pligg zelf, content helemaal niet.)

Maar voordat je allemaal socialbookmark buttons maakt, raad ik je aan om eerst zelf handmatig berichten te posten op deze sites en te kijken of ze überhaubt wel aansluiten bij je website en of ze traffic en interactie genereren.

Succes!

12 gedachten over “‘Tip dit op Hyves’-button voor op websites”

 1. Het gaat mij meer om de interactie zoals het waarderen en reageren dan de traffic.
  Ik ben benieuwd Hyves zal meteen ekudos voorbij gaan, nujij zal moeilijker worden.

  • Voor reacties heb je natuurlijk traffic nodig =)
   Maar je hebt zekers gelijk.
   Ik denk niet dat Hyves eKudos, reporter of NuJij voorbij zal gaan, simpelweg omdat Hyves net iets anders werkt, tis een simpele tip, die verder niet om actie vraagt, net als toevoegen op Facebook.

   • Ik heb nu wat toegevoegd het is inderdaad net iets anders. Bij facebook heeft het ook weinig toegevoegde waarde. Maar het linken om hoger in google te komen met je content door al die social netwerken blijft een must om nog gevonden te worden.

 2. Wat je hier doet is eigenlijk een soort hack, als wij besluiten de interface aan te passen zal het breken en dat is jammer.

  Er is (naar mijn mening) een betere oplossing! We hebben sinds kort iets dat we ‘smartbuttons’ noemen en lijkt eigenlijk heel sterk op wat jij doet. De documentatie kun je hier vinden: http://trac.hyves-api.nl/wiki/SmartbuttonsStart

  Telegraaf.nl heeft het al ingevoerd, dus als je wilt kijken hoe het werkt: http://www.telegraaf.nl/binnenland/4345678/__Straten_staan_blank_door_regenbuien__.html

  • Klopt, deze manier is zeker niet de nette manier, daarom heb ik in het artikel ook verwezen naar jullie API. (nu met h2 kopje)

   Zijn er trouwens plannen op de ‘Tips op Hyves’ uit te breiden richten een systeem als Digg of eKudos?
   Denk dat het een mooie ontwikkeling kan zijn voor jullie.

 3. Ik zou graag zien dat ik mijn RSS feed ook in mijn hyves kan stoppen zoals dat ook met Facebook kan. Je kunt nu alleen de RSS van je web-log account in de hyves blog intregeren. Waarom is dit niet mogelijk. Het is voor mij een raadsel.

 4. Is het mogelijk voor hyves het open graph protocol te gebruiken in plaats van de add-linkjes helemaal vol te proppen met meta-data?

Reacties zijn gesloten.