Film/montage: SCAN.vara.nl videocolumns

scan. omroep varaTijdens mijn stage bij de afdeling Nieuwe Media bij de VARA heb ik twee columns gefilmd en gemonteerd voor Scan.vara.nl in Final Cut Pro. Op zich niet zo heel erg bijzonder, behalve dat ik nul-komma-nul ervaring had met het type camera, Final Cut Pro en Apples.
Gelukkig is Final Cut Pro bijna gelijk aan Adobe Première Pro, het werkt lekker natuurlijk, alleen de shortcuts en rechtermuisknop zijn anders. (Laura, bedankt voor de spoedcursus)

Natuurlijk zie ik zelf nog genoeg punten voor verbetering, maar het resultaat van een paar dagdelen met nieuwe apparatuur en nieuwe software ben ik tevreden, in de tweede column vind ik dat er een behoorlijke vooruitgang is te zien. Oordeel zelf en geef je feedback:

Column: Oorlog 2.0

21/01/2009
Tekst: Paul de Lange
Ingesproken door: Lex Uiting
Camera en montage: Frank Mulder

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Column: Privacy

12/02/2009
Tekst: Paul de Lange
Gesproken door: Jelmer Gussinklo
Film/montage: Frank Mulder

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

SCAN.vara.nl stopt

scan. omroep vara

Helaas, ik wist dat het eraan kwam, maar toch is het jammer, op scan.vara.nl is aangekondigd dat de website stopt:

In een snel veranderend medialandschap wil de VARA pionieren, nieuwe dingen proberen, maar zijn we niet bang om kritisch naar onze eigen producten te kijken en hier als het nodig is ook een punt achter te zetten. Debat en discussie is belangrijk in onze tv -en -radio programma’s en op de websites van de VARA. De ruimte om online te discussiëren blijft er ruimschoots. Op de nieuwe discussie-website Blikvoer.TV kun je met de nieuwste mediatechnieken discussiëren over muziek, politiek, trends en de actualiteit. Verder zorgen de diverse fora en reactiemogelijkheden op VARA-websites ervoor dat er ruimte is om in discussie te gaan over inhoudelijke onderwerpen of over onze programma’s.

Jammer, dit betekent voor mij dat ik geen columns meer hoef te filmen en monteren. En dus voorlopig even niet verder kan leren in Final Cut Pro.

7 gedachten over “Film/montage: SCAN.vara.nl videocolumns”

 1. Leuk filmpje, goed gemonteerd en een krachtig verhaal. Ooit aan gedacht om zelf op tv te gaan met je kop? Of blijf je achter de schermen.

 2. Beste Paul, Lex,
  Heel goed. veel beter dan de filmpjes die ik altijd maak. Vond het leuk dat je de camera steeds verder inzoomt en op tijd de foto’s erin zet.
  Moet zelf dit ook kunnen. Volgens mij kan ik dit met imovie ook zo doen.
  Dank voor de inspiratie
  Vincent

 3. Jammer dat jullie er mee stoppen, jammer ook dat ik niet eerder wist van jullie bestaan…
  Ik heb nogal wat ernstige misstanden van de overheid ontdekt, betr. Stemmen laten horen in iemands hoofd..heel lang verhaal, maar wel de waarheid, wellicht heb je interesse en kunnen we eens afspreken, gr. fred grauf

Reacties zijn gesloten.