Hike & Seek: Experiment met Live Video / Twitter

Vorige maand was het experiment met live beelden vanaf de Hike&Seek. Het project was aardig geslaagd behalve dat de accu van mijn telefoon helaas het niet vol heeft gehouden. Het geeft een goede impressie wat de Hike&Seek inhoud en de spanning.

Volgend jaar meer!

He allen,

Vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart vindt de Hike & Seek plaats. Met 275 scouts van 18 jaar en ouder wordt van vrijdag 18.00u tot zaterdag 18.00u op een speelgebied van 200km2 in Drenthe ‘verstoppertje’ gespeeld. (engels:hide&seek)
De Hikers proberen in deze tijd ongezien zoveel mogelijk checkpoints te bezoeken te voet.
De Seekers jagen op deze Hikers op de fiets, auto, paard of ook lopend.

Dit jaar doet het Hikersteam van Jeroen en Frank live video-verslag. Regelmatig zal er via http://twitter.com/hikeandseek een korte video-update worden geplaatst. Van ons op de vlucht, ondergedoken of genietend op een terrasje van de voorjaarszon.

Twitter is een microblog, je hoeft geen account aan te maken om te kunnen zie wat wij plaatsen. De video’s worden geplaatst via Qik.com, een website waar je via een mobiele telefoon streaming video aan kan bieden. Zodra wij gaan filmen verschijnt er een berichtje op http://twitter.com/hikeandseek en kun je direct meekijken. Eerdere filmpjes zijn er ook terug te kijken.

Dit is een experiment en gezien we in de middle on nowhere zitten kan het zijn dat de accu’s leegraken, er geen mobiel internet bereik is of dat de spanning zo hoog is dat we vergeten te filmen.
Scouting bestaat 100 jaar en de met kernwoorden Samen, Outdoor en Uitdaging nog altijd een zeer populaire hobby voor 120.000 Nederlanders.

Een prettig weekend allen en veel kijkplezier.

Jeroen en Frank
http://twitter.com/hikeandseek

5 Hike and Seek filmpjes

Click here to display content from qik.com

Click here to display content from qik.com

Click here to display content from qik.com

Click here to display content from qik.com

Click here to display content from qik.com

Video en internet zijn zware accu-verbruikers, tijdens zo’n weekend kun je niet ’s nachts je telefoon opladen. Helaas zorgt de kou ’s nachts er ook nog voor dat accu’s leeglopen.