Interview: Morning Parade (Under The Stars)

Bij de lancering van HBO NL gebruikten we het nummer ‘Under the Stars’ van Morning Parade onder de eerste reclame. De band trad ook op op het lanceringsfeest in Amsterdam. Ik stelde de band een paar vragen. Dit artikel verscheen eerder op itshbo.nl.

Blijft de muziek van onze tv-reclame hangen? Dan is het goed om te weten dat je luistert naar de single Under the Stars van de Britse band Morning Parade.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dit collectief is helemaal klaar om in 2012 definitief door te breken in Nederland. De band maakte recent al zijn opwachting in de radioshows van Michiel Veenstra en Giel Beelen op 3FM. Daarnaast was de groep ook te zien in het voorprogramma van The Kooks in de HMH. Speciaal ter ere van de lancering van HBO in Nederland hebben we Steve Sparrow, de zanger van de band, bereid gevonden om wat vragen te beantwoorden:

Wat zijn de inspiratiebronnen van Morning Parade?

“Werkelijk alles, wat dat dan ook moge zijn: gebeurtenissen om ons heen, mensen, plekken, tijdperiodes, wat er in ons omgaat. Ik vind het leven en zijn lessen soms nogal verwarrend dus probeer er structuur in te vinden via onze liedjes.”

Zit er een verhaal achter het nummer Under The Stars?

“Under The Stars ontstond tijdens oudejaarsavond in 2009. We waren thuis bij onze bassist Phil, we hadden zin in de avond zonder nog een duidelijk doel voor ogen te hebben. Het eerste couplet kwam qua tekst en melodie ineens in me op en bleef vervolgens de hele nacht in mijn hoofd rondzingen. Ik kan me herinneren dat ik er toen heel enthousiast over was! Het nummer gaat over het delen van ervaringen binnen een groep en de oudejaarssfeer speelde daar zeker een rol in. We wisten zeker dat we iets goeds in handen hadden toen we het ons de volgende ochtend nog steeds konden herinneren.”

Wat is het favoriete HBO-programma van de bandleden?

“Band of Brothers! We kochten de boxset toen we het album opnamen en raakten helemaal verslaafd. Ik geloof dat we de hele serie hebben uitgekeken binnen een paar dagen tussen de opnames door.”

Nu al fan van de band? Morning Parade is live te bewonderen op 29 maart in De Melkweg (Amsterdam) en op 31 maart in Rotown (Rotterdam). De single Under the Stars is te downloaden via iTunes.  Het debuutalbum “Morning Parade” verschijnt 2 maart in Nederland en is nu al te bestellen via Bol.com.