Feedly maakt van RSS een tijdschrift

Hoewel al tig keer is voorspeld dat RSS dood is, blijft iedereen het gebruiken. Feedly maakt het gebruik van rss een stuk aangenamer, alsof je een tijdschrift leest dat je zelf hebt samengesteld. Feedly werkt als schil over Reader van Google.

(on)Overzichtelijk

RSS-gebruikers lezen vaak vele sites via een feed, maar raken daardoor ook al snel het overzicht kwijt. Kans is zelfs dat je hierdoor inmiddels bent gestopt met het gebruik van RSS. Zelf heb ik Google Reader, Outlook, Thunderbird en anderen geprobeerd voor het lezen van feeds, maar ik kwam telkens tot de conclusie dat rss dood was, het werkte niet.

feedly rss exampleMet Feedly was ik meteen erg blij, Feedly is een plugin voor FireFox of Chrome en werkt als een magazine op basis van Google Reader.

Het lezen en en sorteren van feeds is hiermee voor iedereen geschikt, hoe meer ik het gebruik des te blijer ik ervan wordt.

Top Plugin

De plugin is zowel bij Firefox (5 ster) als bij Chrome (4,5 ster) als een van de beste gewaardeerd en dat vind ik ook helemaal niet vreemd.

Het schijnt naast Google Reader en Twitter ook prima te intergreren met Friendfeed, Digg, Delicious en misschien nog meer, ik heb nog niet alles ontdekt, maar ben er wel blij mee!

Ik zou zeggen, ga naar http://www.feedly.com en installeren die hap!

Long live RSS!

2 gedachten over “Feedly maakt van RSS een tijdschrift”

Reacties zijn gesloten.