Over vloggen en horror

Met videobewerking ben ik regelmatig bezig geweest, maar de laatste keer was alweer in 2009 voor de VARA. Afgelopen maand had ik opeens zin om te filmen en ook nog een goede reden: ik had een doos met horrorgoodies ontvangen.

HITFILM-4-express
Nu gaat het anders dan 7 jaar geleden: De camera is geen videocamera, maar een smartphone op een op een mobielstatief. Voor video-editing heb ik geen licenties meer op Adobe Première of Final Cut Pro, dus zocht ik naar een alternatief. HitFilm 4 heeft naast een Pro-versie ook een gratis Express-versie (zonder watermerken of andere beperkingen). Het programma voelde bijna als thuiskomen, hoewel niet alles hetzelfde werkt is de interface duidelijk en werkt het programma erg lekker. Super handig is de optie om direct naar Youtube te exporteren.

En hoewel het onderstaande probeersel slechts een paar uurtje heeft gekost, was ik enthousiast genoeg het ook te publiceren én om hier weer meer mee te gaan doen. Voor de volgende keer dan wel wat meer oefenen met editten, letten op de audio (niet sync) en iets beter uitlichten. Ik heb er zin in. Nu nog een onderwerp voor de volgende video voor het Youtube-kanaal van De Nachtvlinders.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.