Restyle website Scouting Mensinghe

mensinghe_nl2009Afgelopen maand heb ik de nieuwe website van Scouting Mensinghe Roden gelanceerd. Tijdens de Jamboree on the Air is de site de lucht ingegooid. Grafisch is de site enorm verbeterd, maar ook de backend is stukken gebruikersvriendelijk geworden.

Joomla naar WordPress

Eén van de veranderingen aan de site is de overgang naar WordPress. Veel zullen vreemd opkijken, WordPress is toch een cms voor webloggers? Dit klopt in de oorsprong, inmiddels in WordPress gegroeid en kan voor meer typen sites worden ingezet.

Het grote voordeel ten opzichte van Joomla vind ik de betere backend-interface voor de redacteuren; onder andere het foto’s uploaden, resizen en gallery, betere preview functie, tags en permalinks. Al deze functies zijn basis functies in WordPress. Daarnaast zijn een aantal plugins gebruikt om de functionaliteit te optimaliseren.

Overzetten van bijna 80 artikelen

Wat het meeste werk vergt is het overzetten van content, de meeste tijd gaat zitten in de attachments/afbeeldingen. Daarnaast de database geconverteerd van latin1 naar utf8.

Naast het converteren van de content zelf is het gelukt om via een .htaccess alle oude links door te zetten naar de nieuwe site. Dit is belangrijk omdat je inkomende links vanuit zoekmachines en andere sites niet kunt aanpassen, doormiddel van een goede .htaccess blijven bezoekers via deze links bij de juiste content terecht komen.

Layout: herkenbaar én onderscheidend

Voor de layout heb ik gekozen voor datgene dat typisch scouting is én de diverse scoutinggroepen van elkaar onderscheidt: De groepsdas.
De rest van de layout is gebaseerd op de drie hoofdkleuren uit de Mensinghe-das: groenen, gelen en bruinen.

header_bg

Social Media: Hyves en Twitter

Niet alleen het Mensinghe-domein is aangepast, maar ook de Hyves en de Twitter zijn in dezelfde stijl geplaatst. Aanwezig zijn op sociale netwerken is belangrijk voor de herkenbaarheid van je merk. Nu is dat natuurlijk overdreven voor een scoutinggroep, maar als je toch bezig bent.

Project geslaagd!

Scouting Mensinghe Roden
Mensinghe Hyves
Mensinghe Twitter

3 gedachten over “Restyle website Scouting Mensinghe”

  1. Goed werk Frank. Heb de site net bekeken en ziet er profi uit. Het geeft goed weer op wat voor site je bent en wat het doel is! Goed werk ook om de links werkbaar te houden en dat het overzetten van de content gelukt is!

    Groet,
    J.

Reacties zijn gesloten.