Oprichting Studenten Stam: Radix Enschede

Door pure toeval op het Poolkamp 2005 in Appelscha, heb ik samen met John Boertien het initïatief genomen om een studentenstam op te richten in Enschede, naar voorbeeld van de Martinistam in Groningen.

Nieuwe Studenten Stam in Enschede!

Wij zijn de beginnende studenten stam van Enschede. Tijdens een Poolkamp in Appelscha is het idee tot oprichting ontstaan, doordat twee scoutsleden elkaar daar troffen en tot de ontdekking kwamen beiden in Enschede te studeren.

Om te weten wat wij doen is het handig te weten wat een studentenstam is: Een studentenstam, is een scoutinggroep voor jongeren die studeren aan een hogeschool of universiteit. De stam bestaat doorgaans uit  leden tussen de 18 en de 25 jaar oud (met enkele uitschieters daar onder en boven). Kort om, een soort studentenverenigingen maar dan op een scoutingmanier.

Wij hebben twee keer per maand een activiteit, bij iemand thuis of in een van de kroegen in Enschede, hier zullen wij dan een door tweetal verzonnen opkomst houden. En is het de planning in de toekomst ook samen op kampen te gaan, waar wij dan te vinden zijn aan de hand van onze oranje met groene das.

Waarom deze das deze kleuren heeft is simpel na te gaan aan de vertaling van Radix. Wat staat voor: Wortel, Oorsprong, Stam

Dus bén jij ook van plan om naast je studie hier aan scouting te doen? Neem dan contact met ons op! Radix Enschede

Al vrij snel ontstond er een groep van zo’n 10 scouts, die elders in Nederland bij een groep zitten, maar in Enschede studeren.